понеділок, 18 травня 2020 р.

З кольорового паперу можна робити об’ємні фігурки, квіти та аплікації. За допомогою такої творчості можна розвивати  мілку моторику, відчуття кольору та акуратність.

Єноти – неймовірно милі тварини. Багато хто мріє зробити їх своїми домашніми улюбленцям. А як багато ви про них знаєте? Пропоную  майстер клас з виготовлення паперового єнота та декілька  цікавих фактів про єнотів-полоскунів.
(необхідний матеріал: кольоровий папір сірого, білого та чорного кольорів, клей , ножиці, фломастери червоного та чорного кольору)







  1. Добре відтворюють звуки. Вчені з’ясували, що єноти можуть зображати до 50 різних звуків. Вони можуть мурчати, свистіти, гарчати, шипіти, кричати і навіть іржати.
  2. У єнотів дуже вправні лапи. Їм не важко вкрвсти черевик, відкрити клітку чи витягнути монетку із кишені сорочки.
  3. Можуть повертати голову на 180 градусів. Завдяки цьому, вони легко спускаються з дерев вниз головою.
  4. Здатні розвинути швидкість до 24 км / ч.
  5. Мають високий рівень інтелекту. Серед ссавців, IQ єнотів вище, ніж у кішок і лише трохи нижче, ніж у мавп.
  6. Єноти – нічні тварини. Більшу частину дня вони сплять і тільки вночі проявляють високу активність. Тому, якщо захочете завести такого вихованця, будьте готові до нічних сюрпризів.
  7. Їм подобається жити в місті. Хоча природне середовище проживання єнотів – дика природа, вони з радістю оселяються у великих містах, де нерідко займаються шкідництвом.
  8. Дуже здібні. Завдяки їх розвиненому інтелекту, люди можуть навчити єнотів таким простим речами, як плескання в долоні або танці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

З ДНЕМ ВИШИВАНКИ!